Despre mine

Despre mine

Numele meu este Paul Vamanu.
Imi plac baloanele si imi plac petrecerile reusite. Si cred ca baloanele sunt distractive la orice petrecere. Ma poti contacta la telefon: 0741.121.303

Read More
Baloane heliu

Cat timp zboara baloanele cu heliu?

De multe ori sunt intrebat de ce decorurile pe care le realizez rezista mai mult si de ce baloanele cu heliu au un timp mai mare de plutire.

In mod normal, baloanele cu heliu plutesc in jur de 8 – 12 ore.
Explicatia timpului de plutire este urmatoarea: heliul este un gaz foarte fin si in timp „iese” prin porii balonului de latex.
Exista mai multe  variante pentru a prelungi timpul de plutire al baloanelor cu heliu. Cea mai des intalnita varianta este folosirea unui gel special pentru baloane cu heliu.
Eu personal folosesc Ultra Hi Float, un gel special creat pentru decoratorii cu baloane; gelul nu este toxic, nu irita, nu este coroziv, se dizolva in apa si este biodegradabil. Pe siteul producatorului, gelul este prezentat ca fiin foarte asemanator cu adezivul de pe spatele timbrelor postale.
Tot pe siteul producatorului, gelul Ultra Hi Float este recomandat pentru orice balon de latex si prelungeste timpul de plutire pentru baloanele cu heliu pana la de 25 de ori fata de baloanele fara gel.

De exemplu, un balon de 30 cm diametru pluteste 8 – 14 ore; daca este tratat, inainte de umflarea cu heliu, acelasi tip de balon poate pluti 1 – 4 saptamani. Timpul de plutire poate varia destul de mult in functie de mai multi factori: calitatea baloanelor din latex, temperatura mediului, umiditatea, altitudinea.

Cum functioneaza gelul pentru baloane heliu?

Sticla este prevazuta cu un dorator – pompa. Cu ajutorul dozatorului (pompei), gelul este introdus in interiorul balonului. Dupa ce se usuca, gelul se transforma intr-un strat subtire, usor plastifiat, ce impiedica heliul sa iasa din balon.

Pentru a ma convinge de calitatile gelului pentru baloane cu heliu, am realizat un experiment.

Am ales la intamplare doua baloane din latex de 30 cm diametru, din aceeasi punga. Le-am umflat pentru a vedea daca au defecte care ar putea schimba rezultatele experimentului, dupa care le-am dezumflat. Pot spune ca au fost doua baloane identice.
Pe primul balon l-am umflat cu heliu, fara a fi tratat inainte.
Pe ce-l de-al doilea l-am tratat cu gel, inainte de umflare.
Am umflat baloanele cu aceeasi cantitate de heliu si am asteptat.
Dupa 10 ore, balonul care nu a fost tratat s-a micsorat considerabil. Inca mai plutea, insa volumul de heliu din balon era mult mai mic.
Dupa 20 de ore, balonul netratat a cazut, in timp ce balonul tratat continua sa pluteasca, fara a-si modifica vizibil dimensiunea.
Balonul tratat a plutit aproximativ 5 zile.
Poze de la locul experimentului poti gasi mai jos:

Concluzia este ca gelul special imbunatateste considerabil timpul de plutire al baloanelor cu heliu.
Eu folosesc acest gel in special in cazul petrecerilor lungi, ce se desfasoara pana dimineata – petreceri de Craciun si Revelion, petreceri de firme sau de lansare produse/ branduri; dar si in cazul petrecerilor de copii, unde, de cele mai multe ori copii doresc sa plece cu baloanele. Ar fi o mare dezamagire pentru ei sa nu ajung cu ele acasa plutind.

Daca vrei sa faci o impresie buna, daca vrei ca baloanele cu heliu sa arate minunat pe toata perioada evenimentului si daca vrei sa primesti laude sau aprecieri, parerea mea este sa folosesti Ultra Hi Float. Este usor de folosit, indiferent daca esti decorator amator sau profesionist, daca esti la primul decor de baloane sau la un numar considerabil de evenimente.

No Comments Found

Leave a Reply