Despre mine

Despre mine

Numele meu este Paul Vamanu.
Imi plac baloanele si imi plac petrecerile reusite. Si cred ca baloanele sunt distractive la orice petrecere. Ma poti contacta la telefon: 0741.121.303

Read More
Baloane petrecere

Locul baloanelor in arta mondiala

  • By
  • 8 noiembrie 2019

Dupa anul 2010, timp de cativa ani piata baloanelor si a decorurilor cu baloane din Romania s-a aflat intr-un declin destul de accentuat. Organizatorii de evenimente, mirii si parintii care organizeaza un botez, o buna parte dintre acestia renuntau la decorurile din baloane pe motiv ca sunt demodate.


Insa, la nivel mondial, tot mai multi artisti aleg baloanele pentru a-si concretiza viziunea si a-si realiza proiectele de arta.
Am decis sa prezint cateva proiecte ambitioase pentru a contrazice trendul descendent pe care au intrat decorurile de baloane de la noi.

1. O cupola imensa realizata din baloane – The Arrival 

Jason Hackenwerth este unul dintre artistii ce calatoresc prin lume si creaza extraordinare opere de arta cu ajutorul baloanelor. Unul dintre proiectele sale este “The Arrival” si a fost realizat pentru Muzeul de Arta si Stiinte din Louisiana, Statele Unite.

2. Fauna marina realizata din 35.000 de baloane – Under the Sea

Un alt proiect al lui Jason Hackenwerth a fost si “Under the sea”, proiect care a facut parte dintr-o campanie de atragere a atentiei asupra poluarii marine, pescuitului intensiv si protejarii marilor si oceanelor. La acest proiect artistul a folosit 35.000 de baloane biodegradabile pentru a crea nu mai putin de 11 sculpturi gigantice.

3. Norul realizat din 100.000 de baloane

In 2015, Charles Petillon, un fotograf de origine franceza a realizat o alta opera de arta: un nor urias realizat din baloane. Lucrarea a fost gazduita de Covent Garden din Londra. Lucrarea sa a fost denumita “Heartbeat”.
Pentru realizarea acestui impresionant proiect artistul a folosit 100.000 de baloane albe luminate dinspre interior cu lumini intermitente, dand impresia batailor inimii. Lucrarea a fost una uriasa, dimensiunile ei fiind impresionante: 55 metri lungime si 12 metri latime.
Lucrarea a fost realizata de artist alaturi de o echipa impresionanta ce l-a ajutat la umflarea, aranjarea si instalarea baloanelor.
Ca fapt divers, lucrarea a durat 3 saptamani pana ce baloanele au inceput sa se degradeze.

4. Levitatie – 13.500 de baloane cu heliu

Un alt proiect interesant este cel al artistei Noemi Lakmaier numit Cherophobia. Proiectul a durat 48 de ore si a constat in incercarea de a ridica de la sol o persoana cu ajutorul baloanelor cu heliu.
Locul ales pentru desfasurarea acestui proiect a fost biserica St. Leonard din Shoreditch, Londra.
Priectul Cherophobia este expresia locului in care se intalnesc contrastele si opozitiile, temerile si dorintele, libertatea si constragerile, intr-un final alegerile fiecaruia.
Noemi Lakmaier a fost sustinuta de sase decoratori profesionisti si nenumarati voluntari ce au ajutat la umflarea baloanelor. In final au fost umflate 13.500 de baloane de latex multicolore, diametru 26 cm.
Dupa umflarea celor 13.500 de baloane, artista a fost ridicata de la sol si a stat imobilizata in aer timp de 5 ore.

No Comments Found

Leave a Reply